Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Η επίσημη ανακοίνωση του Σωματείου «Αρωγή»

Σωματείο Μετά τις αποκαλύψεις του Μάκη Τρανταφυλλόπουλου και της εκπομπής «Κίτρινος Τύπος» καθώς και τα δεκάδες emails που κατέκλυσαν την ηλεκτρονική ταχυδρομική μας διεύθυνση, θεωρήσαμε σωστό και υποχρέωσή μας, να αρχίσουμε μια έρευνα σχετικά με τη διαχείριση των εσόδων από τις δύο συναυλίες που πριν λίγο καιρό διοργανώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προς τιμή του Στέλιου Καζαντζίδη.

Πρώτο μας μέλημα, ήταν να επικοινωνήσουμε με το σωματείο Αρωγή, για το οποίο άλλωστε προορίζονταν και τα έσοδα των συναυλιών, με απώτερο σκοπό την ανέγερση ξενώνα για ορφανά παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Με χαρά δεχθήκαμε την άμεση απάντηση του ιδρύματος. Μας έστειλαν λοιπόν την επίσημη ανακοίνωση του Ιδρύματος που σύντομα (αν δεν έχει συμβεί ακόμα) θα διατεθεί στον Τύπο.

Σημειώνουμε πως πριν ακόμα διοργανωθούν οι δύο συναυλίες εμείς – όπως και πλήθος κόσμου – είχαμε διατυπώσει τις ενστάσεις μας, ως οφείλαμε να κάνουμε: (διαβάστε ΕΔΩ)

Η έρευνά μας δεν σταματά εδώ. Είναι πολύ νωρίς να εξάγουμε συμπεράσματα. Απλά παραθέτουμε την ανακοίνωση που μας στείλανε ως έχει.



Ακολουθεί η ανακοίνωση του σωματείου Αρωγή


Ανακοίνωση

Δροσιά, 14 Ιανουαρίου 2010.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Κοινωνικής Μέριμνας «Αρωγή» με αφορμή τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα αναφορικά με όσα προβλήθηκαν στον Τύπο για τις συναυλίες στην μνήμη του αξέχαστου Στ. Καζαντζίδη ενημερώνει για τα εξής: Με αφορμή την πραγματοποίηση των 2 αφιερωματικών συναυλιών για τον Στ. Καζαντζίδη, έγινε πρόταση από την κα Μαρινέλλα, η οποία έχει μακροχρόνια σχέση με την Αρωγή και έχει συνεισφέρει ενεργά στο κτίσιμο του Κέντρου Διημέρευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες, προκειμένου να προσφερθούν έσοδα από τις συναυλίες για την ενίσχυση του νέου στόχου του Σωματείου, την ανέγερση ξενώνα για ορφανά παιδιά με ειδικές ανάγκες στις Αχαρνές. Ως εκ τούτου γίνεται κατανοητό ότι η Αρωγή δεν είχε καμία σχέση με την διογάρνωση.

Κατόπιν της επιτυχημένης ολοκλήρωσης των συναυλιών, ενημερωθήκαμε από τον αρμόδιο διοργανωτή, κο Ανδρέα Καραχάλιο, ότι τα αυξημένα έξοδα της διοργάνωσης δεν επέτρεπαν να δοθεί οικονομική ενίσχυση στο Σωματείο μας, παρά την αθρόα παρουσία του κοινού και την αφιλοκερδή συμμετοχή των έξι μεγάλων καλλιτεχνών που υποστήριξαν τις συναυλίες. Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι, δεν γνωστοποιήθηκαν στο Σωματείο μας τα επίσημα παραστατικά (τιμολόγια) τα οποία θα αιτιολογούσαν τα έξοδα υλοποίησης των συναυλιών.

Το σωματείο μας, ανέμενα για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, να λάβει μια επίσημη απάντηση από τον υπεύθυνο της διοργάνωσης, ο οποίος, ως όφειλε, έπρεπε να ενημερώσει όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές (καλλιτέχνες και Σωματείο Αρωγή) αναφορικά με τις εισπράξεις των συναυλιών. Δεδομένου ωστόσο ότι έχει παρέλθει ικανό διάστημα χωρίς επίσημη ενημέρωση, το Δ.Σ της ΑΡΩΓΗΣ αποφάσισε εκ νέου να προχωρήσει σε κάθε νόμιμη διαδικασία με στόχο να αποσαφηνιστεί κάθε «θολό» σημείο της συγκεκριμένης ιστορίας και τελικά να παραλάβει την δωρεά, εφόσον υφίσταται, για την οποία εργάστηκαν αφιλοκερδώς εξέχοντες καλλιτέχνες και στήριξε πλήθος κόσμου.

Επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι, το ποσό των 30.000 ευρώ που εισέπραξε το Σωματείο μας με αφορμή τις συναυλίες. Ήταν από τις προσκλήσεις που η ίδια η αρωγή διέθεσε σε μέλη και υποστηρικτές της. Τέλος το Υπουργείο Υγείας έχει θέσει στη διάθεση του Σωματείου χορηγία ύψους 100.000 ευρώ για την ενίσχυση της ανέγερσης του ξενώνα, ποσό το οποίο θα λάβει το Σωματείο μας με την έναρξη του έργου.

Εκ μέρους του Δ.Σ της Αρωγής, θα θέλαμε για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσουμε θερμά την κυρία Μαρινέλλα για την ευγενική της πρόθεση και την μακροχρόνια υποστήριξη της προς την Αρωγή, καθώς και τους μεγάλους μας ερμηνευτές Χάρις Αλεξίου, Γλυκερία, Δημήτρη Μητροπάνο, Γιώργο Νταλάρα και Πασχάλη Τερζή, που τίμησαν με τη συμμετοχή τους τόσο τη μνήμη του Στέλιου Καζαντζίδη όσο και το έργο της Αρωγής. Στις θερμές ευχαριστίες συμπεριλαμβάνουμε τους Αρμόδιους Φορείς, τις δεκάδες εταιρίες, τα μέλη μας αλλά και το μουσικόφιλο κοινό που αγόρασαν εισιτήρια, ενισχύοντας με την παρουσία τους τις συναυλίες και τον φιλανθρωπικό σκοπό που υποστήριζαν.

Το σωματείο Αρωγή κάνει έκκληση στη Δικαιοσύνη να διαλευκανθεί η όλη υπόθεση και ενδεχομένως να σταθεί αφορμή ώστε μελλοντικά να σταματήσει η εκμετάλλευση των φιλανθρωπικών μη κερδοσκοπικών Σωματείων, ως «επικοινωνιακών τρυκ» για την εξυπηρέτηση τρίτων.



Υπεύθυνη επικοινωνίας: κα Μαίρη Φανουράκη, τηλέφωνο 210.7249000

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σωματείο μας και το έργο του, παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας.



1 σχόλιο:

Thanasis είπε...

Επικεντρώστε την προσοχή σας στα έξοδα για τον "ήχο και το φως". Εκεί βρίσκεται το κλειδί. Αυτή η ...μηχανή, έχει στηθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Τώρα όμως, με αφορμή αυτή την ανίερη πράξη, είναι μοναδική ευκαιρία να σπάσει ένα κακό σπυρί.